Hur bestäms kaffebönornas rostningsgrad?
Inom livsmedelsindustrin är färgsensorer oumbärliga verktyg för att kvalitetskontrollera en mängd olika produkter. Dessa sensorer bidrar i hög grad till att upprätthålla de höga standarderna inom livsmedelsproduktionen. Till exempel kan graden av rostning av kaffebönor, graden av brunfärgning av kex eller renheten av socker bestämmas exakt. Produkternas inhomogena ytstruktur och den ökade omgivningstemperaturen under produktionen innebär särskilda utmaningar.
Den optimala lösningen är colorSENSOR CFO-sensorlösningen med en reflexsensor. Sensorn kontrollerar tillförlitligt kaffebönornas rostningsgrad, även på inhomogena ytor och vid temperaturer på upp till 400 °C. Den uppnår också hög reproducerbarhet av mätresultaten med ett ∆E-värde < 0,3. Denna mätlösning säkerställer tillförlitlig kvalitetskontroll samtidigt som maskinerna skyddas från kontaminering, vilket maximerar kvalitet och effektivitet och minimerar maskinens stilleståndstid.