Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Färgmätning: snabb, exakt, mångsidig

2023-colorsensor-cfo250.jpg

colorSENSOR CFO250 är ett perfekt komplement till Micro-Epsilons färgsensorer i portföljen för kontrollerenheter. colorSENSOR CFO100 med en mätfrekvens på 10 kHz och colorSENSOR CFO200 med en mätfrekvens på 30 kHz fokuserar på att visa det exakta resultatet av färgerna och matar ut mätvärdena med bara några få Hz. Den nya colorSENSOR CFO250 har också en mätfrekvens på 30 kHz och nu en betydligt snabbare mätdatautmatning på upp till 500 Hz, med i övrigt oförändrade egenskaper.

I processen jämförs inlärda färger med det aktuella mätvärdet, utvärderas internt i kontrollenheten (OK/NOK) och matas ut med upp till 30 kHz kopplingsfrekvens. Rådata kan levereras i Lab- eller XYZ med upp till 500 Hz via UDP, RS232 eller USB-gränssnittet. Via ett förenklat, binärt 3-byte-protokoll vidarebefordras data direkt till PLC:n och kan bearbetas vidare där.

Utmatning av mätdata kan ske kontinuerligt eller vid behov. Motsvarande flank- eller nivåutlösare styr dessutom hur länge eller hur många mätvärden som ska matas ut.

colorSENSOR CFO250 i kombination med vårt breda utbud av sensorhuvuden är särskilt lämplig för snabba processer, t.ex. övervakning av blandningsprocesser som granulat och pulver eller vid kvalitetskontroll i fyllningsanläggningar.

Fördelar

  • Idealisk för processtyrning tack vare snabb utmatning av mätdata (Lab, XYZ) upp till 500 Hz
  • Utlöst datautmatning underlättar vidare bearbetning av mätvärdena
  • Hög färgnoggrannhet, många gränssnitt och intuitiv användning