Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Liten lasersensor med maximal prestanda

Kompakter Laser-Sensor optoNCT 1420

Lasersensorerna optoNCDT 1420 är små, kraftfulla och snabba och har lyfts till en ny nivå tack vare riktade optimeringar. Mätfrekvenserna har fördubblats med upp till 8 kHz, vilket gör dem till de snabbaste sensorerna i sin klass. De nya modellerna erbjuder maximal prestanda i alla miljöer och kännetecknas av en temperaturstabilitet på ±0,015 % FSO / K och en beständighet mot störande ljus på upp till 50 000 lux. En högpresterande D/A-omvandlare möjliggör 16-bitars upplösning på analogutgången.

De nya lasersensorerna kan användas för en mängd olika tillämpningar. De mäter på nästan alla ytor och arbetar med intelligent exponeringskontroll, som snabbt och tillförlitligt kompenserar för ljus-mörk- och matt-glansförändringar. Tack vare den lilla ljuspunkten kan även de minsta detaljerna fångas med hög precision. Det robusta aluminiumhöljet med skyddsklass IP67 skyddar sensorn från yttre påverkan och säkerställer vibrationsbeständighet. Dessutom är sensorerna utrustade med en integrerad kontrollerenhet och kablar som är lämpliga för släpkedjor. De är dessutom lätta och kompakta.

Hanteringen är enkel för både nybörjare och experter. Alternativen sträcker sig från analogt till digitalt, från plug & play-lösningar till webbgränssnitt och ASCII-programmeringskommandon.

Lasersensorerna optoNCDT 1420 används för exakta sträck- och avståndsmätningar i mätområden från 10 mm till 500 mm.