Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Konfokala sensorsystem nu med PROFINET och EtherNet/IP

confocalDT-IFD241x__900x370px.jpg

Konfokala sensorsystem från Micro-Epsilon är världsunika och har mycket hög precision. De används för att mäta sträcka, avstånd och position. Modellerna i confocalDT IFD241x-serien är högeffektiva konfokala sensorer med en integrerad kontrollerenhet.

Dessa finns nu tillgängliga med integrerade fältbussgränssnitt för PROFINET och EtherNet/IP. Detta innebär att sensorerna nu är utrustade med alla vanliga industriella Ethernet-protokoll.

ConfocalDT IFD241x-modellerna kombinerar hög precision med en kompakt konstruktion. En annan fördel är den smidiga integreringen av systemen, som kan parametreras via det intuitiva webbgränssnittet. Tack vare det industriella Ethernet-gränssnittet överförs inställningarna automatiskt till PLC-miljön. Det innebär att inga komplexa inställningar behöver göras i programmeringsmiljön. Anslutningen upprättas automatiskt med sensorsystemen IFD241x.

EtherCAT, PROFINET eller EtherNet/IP kan användas för integrering i bussystem med standardprotokoll (TCP, UDP, FTP), vilket underlättar kommunikationen.