Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Virvelströmssensorer: Oöverträffad precision i industriella tillämpningar

Portfolio induktive Wirbelstromsensoren

Induktiva virvelströmsbaserade sensorer i eddyNCDT-serien detekterar sträcka, avstånd, förskjutning, position och vibration utan kontakt. Mätningarna med hög precision är möjliga på både ferromagnetiska och icke-ferromagnetiska material. EddyNCDT-sensorerna är okänsliga för smuts, tryck och temperatur i krävande industrimiljöer och har en mycket hög upplösning.

Tack vare den industrioptimerade miniatyrkonstruktionen och den höga mätnoggrannheten används de bland annat för övervakning av smörjspalter, termisk expansion, axelrörelser och koncentriciteten hos maskindelar och drivkomponenter.

Robust sensorkonstruktion

Sensorerna är optimerade för industriella tillämpningar. De är okänsliga för temperaturvariationer, damm, smuts och olja och är dessutom tryckbeständiga upp till 2000 bar. Skyddsklassen sträcker sig upp till IP67. Tack vare den miniatyriserade konstruktionen är det också möjligt att enkelt integrera dem i trånga installationsutrymmen.

Hög prestanda

De kraftfulla induktiva mätsystemen eddyNCDT 3060/3070 har utformats för snabba mätningar med maximal precision. De är anpassade för såväl ferromagnetiska som icke-ferromagnetiska material och i kombination med intelligent signalbehandling erbjuder de den optimala lösningen för industriella avståndsmätningar. Dessutom finns utökade funktioner som 5-punktskalibrering, omkopplings- och temperaturutgångar samt lagring av flera karakteristiska kurvor.

Sensorkonfigurator

För att välja rätt sensor finns en konfigurator tillgänglig på webbplatsen. Detta gör det enklare att sätta samman rätt kombination av sensor och kontroller för respektive applikation.

To the configurator

Fördelar

  • Hög precision
  • Beröringsfri och snabb mätning
  • Möjlighet till skräddarsydda anpassningar
  • Robust sensorkonstruktion för industriella mätuppgifter
  • Omfattande produktportfölj för ett brett spektrum av applikationer
  • Aktiv temperaturkompensation av sensor, kabel och elektronik
  • Temperaturområde −40 °C till över 200 °C