Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Högprecist system för tjockleksmätning av metalliska ytor

Dickenmesssystem für metallische Oberflächen

thicknessSENSOR används för exakt tjockleksmätning av smala band- och skivmaterial som metall eller plast. Den nya modellen thicknessSENSOR ILD1420LL möjliggör nu ännu mer exakta mätningar på metallytor. Detta beror på den lilla, ovala mätpunkten som sensorerna använder. Detta kompenserar för strukturer och skrovliga ytor, vilket gör att sensorerna levererar en avsevärt högre noggrannhet.

Två laser-trianguleringssensorer är integrerade i sensorsystemet och mäter mot objektet från båda sidor. Den integrerade utvärderingsenheten beräknar tjockleksvärdena, som matas ut analogt som spännings- eller strömutgång eller digitalt via Ethernet. Tack vare den kompakta konstruktionen kan den även integreras i trånga installationsutrymmen. Den driftfärdiga konstruktionen möjliggör enkel och snabb idrifttagning.

En annan fördel är att manövreringen sker via ett intuitivt webbgränssnitt. Individuella förinställningar kan laddas för respektive mätuppgift. Upp till åtta användarspecifika inställningar kan sparas och exporteras i setup-hanteringen. Systemet utmärker sig med sin kostnadseffektivitet och kan användas som datakälla för dokumentationsändamål samt för inline-övervakning. På så sätt uppnås en högpresterande automatisering av produktionen.