Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Ökad prestanda för scanCONTROL-laserskannrar

leistungsstarke Laser-Scanner für große Messbereiche

Laserprofilskannrar från Micro-Epsilon hör till de mest kraftfulla profilsensorerna när det gäller noggrannhet och mätfrekvens. Prestandan för scanCONTROL 3000-serien har nu höjts igen: Datainsamlingen och output ökar till upp till 10 miljoner mätpunkter per sekund, och med de smarta sensorerna ökar profilberäknings- och utvärderingshastigheten med 60 %. SMART-scannern från Micro-Epsilon har nu en av de snabbaste profilutvärderingarna i världen. Hastighetsökningen kommer att gälla för alla nuvarande scanCONTROL Smart-modeller med en uppdatering till scanCONTROL Configuration Tools 6.8. I och med uppdateringen till ny firmware v54, uppnår smarta sensorer från scanCONTROL 30xx en ökning av utvärderingshastigheten med upp till 60 procent.

Den nya firmware, v54 för scanCONTROL 30xx-serien ökar också punkthastigheten till upp till 10 miljoner mätpunkter per sekund jämfört med tidigare 7,5 miljoner – detta ger en hastighetsökning på cirka 33 procent, för både SMART-och COMPACT-sensorer.
 

scanCONTROL för stora mätområden

Med scanCONTROL-laserskannrar är profilmätningar möjliga på nästan alla ytor. Två nya mätområden finns nu tillgängliga för scanCONTROL LLT30xx-serien. Sensorerna täcker mätområdena 430 x 390 mm och 600 x 600 mm, vilket öppnar upp för många nya användningsområden. De finns i olika versioner med röd laser. Tillsammans med de nya modellerna täcker den totala portföljen nu mätområden från 10 till 600 mm. På så sätt kan laserskannrarna exakt detektera de minsta detaljerna, men också tillförlitligt mäta stora objekt med ett stort offset avstånd.