Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Tillförlitlig provning av lysdioder i elektroniska komponentgrupper

LED-Prüfung auf Elektronikbaugruppen

Med provsystemet colorCONTROL MFA-7 för lysdioder kontrolleras lysdioder exakt och effektivt avseende korrekt färg, intensitet och funktion. Styrdonet kan övervaka upp till 28 mätpunkter samtidigt. Därvid kan varje mätpunkt konfigureras fritt. Styrdonet har en datahastighet på 100 Hz vid ett dynamikområde på 1 till 50 000 lx. Repeterbarheten ligger på xy < ± 0,000025.

Det är möjligt att välja mellan högvärdiga mottagningssensorer med fiberoptiska kablar av plast för olika arbetsavstånd och mätpunktstorlek. Även längder och temperaturområden är variabla. LED-Analyzer parameterinställs med den kostnadsfria mjukvaran sensorTOOL. 

Hur kontrolleras funktioner hos lysdioder i elektroniska komponentgrupper med MFA-7?

För att påvisa den korrekta funktionen hos elektroniska komponentgrupper används provsystem för lysdioder i serien colorCONTROL MFA. De utför mätningen på redan bestyckade kretskort. Färgidentifieringssystemet för flera punkter colorCONTROL MFA-28 arbetar med 28 mottagningssensorer som tar upp ljuset från lysdioderna på kretskortet. Därefter lämnar de det vidare direkt till styrdonet via optiska fibrer. Tack vare den lilla storleken kan mottagningssensorerna positioneras mellan provnålarna eller provstiften som är placerade i provadapterns kåpa.

Efter den interna utvärderingen överförs signalen till den överordnade styrningen via det interna RS422-gränssnittet och därmed även lysdiodernas korrekta färgvärden, den korrekta intensiteten och deras respektive monteringsposition. Dessutom identifieras defekta lysdioder. Den stora fördelen med färgidentifieringssystemet för flera punkter colorCONTROL MFA ligger i provningen av olika mätpositioner som kan ligga långt ifrån varandra.

Ladda ner applikationsinformation här