Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Nya optiska sensorer

news-general.jpg

De viktigaste egenskaperna som är viktiga för morgondagens industriella produktion: Miniatyrisering, integrerbarhet, kompatibilitet, skalbarhet och prestanda - med större precision.

De nya interferoMETER sensorerna ger tidigare oöverträffad noggrannhet vid industriell avstånds- och tjockleksmätning, t.ex. interferoMETER IMS5420, som har utformats för högprecisionsmätning av wafer. Med de högupplösta och högpresterande kompakta modellerna av konfokala kromatiska sensorer presenterar vi också en nyhet.  De övertygar med hög prestanda och ett utmärkt pris-prestandaförhållande för serietillämpningar.

Kraftfulla sensorer för interferoMETER-serien

Tre nya sensorer har utvecklats föravståndsmätningar med högprecision i speciella miljöer. Sensorer och kablar är mycket partikelfria och kan användas både i renrum och i vakuum. De ger resultat i subnanometerområdet och finns i olika versioner: interferoMETER IMP-DS0.5/90/VAC för 90°-mätningar i borrhål och små installationsutrymmen, interferoMETER IMP-DS19/VAC(001) för användning i ultrahögt vakuum med hög temperaturstabilitet och interferoMETER IMP-DS1/VAC som en miniatyriserad avståndssensor med en diameter på endast 4 mm.

Nästa generation konfokala sensorer för serieintegration

De kompakta konfokala sensorerna confocalDT IFD2410 och IFD2415 representerar en ny generation sensorer. De kompakta sensorsystemen har en integrerad kontrollerenhet, vilket förenklar installationen avsevärt. Flera mätområden och noggrannhetsklasser öppnar upp för ett brett spektrum av mätuppgifter, t.ex. för serieanvändning i koordinatmätmaskiner, för inline-tjockleksövervakning av planglas och för testning av elektroniska komponenter. Med mäthastigheter på upp till 25 kHz kan dynamiska mätningar också utföras på ett tillförlitligt sätt.

Kompakt konfokalt sensorsystem för industriella serietillämpningar

Den nya kompakta styrenheten confocalDT 2411 erbjuder maximal tillämpningsflexibilitet för industriella mätuppgifter - både för avståndsmätning och tjockleksmätning av genomskinliga objekt. Styrenheten möjliggör en upplösning på < 2 nm och uppnår en mätfrekvens på 8 kHz. ConfocalDT 2411 levereras som en komplett kanal och är fabriksanpassad till sensorer med mätområden på 1, 2, 3 eller 6 mm. Alla konfokala sensorer från Micro-Epsilon kan användas för serietillämpningar. Detta öppnar upp för många användningsmöjligheter, t.ex. inom maskinteknik samt inom glas- och smarttelefontillverkning.

Exakta laserskannrar med ökad prestanda

Laserskannrarna i scanCONTROL 3000-serien används för exakta inline-mätningar i många tillämpningar. Laserskannerns prestanda ökades ytterligare genom målinriktade optimeringar. Förbättrade algoritmer och komponenter ökar datainsamlingen och -utmatningen till upp till 10 miljoner mätpunkter per sekund. Profilberäkningen och utvärderingshastigheten hos smarta sensorer har ökat med upp till 60 %, vilket innebär att dynamiska profilutvärderingar kan utföras ännu effektivare i kontrollerenheten.

Smarta, snabba och kraftfulla lasersensorer med integrerade fältbussar

De kompakta lasersensorerna i optoNCDT 1900-serien har en integrerad högpresterande kontrollerenhet med EtherCAT-, EtherNet/IP- och PROFINET-gränssnitt. De integrerade Industrial Ethernet-gränssnitten ger användaren många fördelar vid sammankoppling av flera enheter och maskiner. Den innovativa lasertrianguleringssensorn optoNCDT 1900 används överallt där maximal precision går hand i hand med den senaste tekniken - inom robotteknik, 3D-skrivare, koordinatmätningsmaskiner, batteri- och smarttelefontillverkning.

Robusta laseravståndssensorer för utomhusbruk

Den nya laseravståndssensorn ILR1171-125 från optoNCDT används för avståndsmätningar på upp till 270 m och är särskilt imponerande för mätningar utomhus. Tack vare den höga signalintensiteten ger den robusta lasersensorn exakta resultat även i dimma och regn. Den höga temperaturstabiliteten gör det möjligt att använda den vid temperaturer från -40 till +60 °C. Tack vare sina kompakta mått kan sensorn även integreras i trånga utrymmen.