Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Lasersensorerna OptoNCDT1900 är nu ännu mer robusta för industriella miljöer

NLDE2404_optoNCDT-1900-ProtectiveHousing__900x370px.jpg

Laser-trianguleringssensorerna optoNCDT 1900 används för automatiserad mätning av sträcka, avstånd och position i industriella processer. De levererar mycket exakta resultat inom användningsområden som biltillverkning, 3D-tryck och CNC-maskiner. Samt inom batteriindustrin, i produktion av smartmobiler, i robottillämpningar och inom träbearbetning.

Det nya skyddshöljet, som nu finns tillgängligt, gör dessa sensorer ännu bättre lämpade för användning i industriella miljöer. Höljet omsluter inte sensorn helt, eftersom den redan har en IP67-skyddsklassning. Det monteras enkelt på sensorns framsida och möjliggör ett bibehållet kompakt utförande. Skyddshöljet har en luftspalt för rengöring av skyddsfönstren. Denna har också en kylande effekt på sensorn.

Med de integrerade EtherCAT-, EtherNet/IP- och PROFINET-gränssnitten kan optoNCDT 1900-sensorerna också enkelt anslutas till styrsystem. Fördelarna är särskilt tydliga i dynamiska processer och när flera enheter och maskiner är sammankopplade i nätverk. Lasersensorernas medelvärdesberäkning sker i två steg, vilket säkerställer ett jämnt signalförlopp vid steg och kanter och förhindrar översvängningar hos signalen. Avancerad ytkompensation är tillgänglig för ytor som förändras, vilket anpassar exponeringstiden till målytan när ytan förändras snabbt.