Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet Hoppa till undernavigering

Lasergivare med hög precision för reflekterande ytor

Lasersensoren für spiegelnde Oberflächen

Att mäta position och avstånd på kraftigt reflekterande ytor är en utmaning för en konventionell lasergivare eftersom dessa ursprungligen är konstruerade för diffus reflektion.

Därför har optoNCDT 1750DR speciellt utformats för ytor som glansig plast, speglat glas och polerade metaller. Den mäter enligt principen om direktreflektion. Givaren inriktas på ett sådant sätt att infallsvinkeln är lika med reflektionsvinkeln. Dessutom utförs en speciell kalibrering. Det reflekterade ljusets höga intensitet kompenseras med hjälp av speciella algoritmer. Funktionen Real-Time-Surface-Compensation kontrollerar exponeringen i realtid, kompenserar för fluktuerande reflektionsförmåga och genererar stabila mätvärden med hög noggrannhet.

Lasergivaren imponerar också med ett innovativt installationskoncept. Den kompakta designen och den integrerade styrenheten möjliggör installation även i mycket begränsade utrymmen. Eftersom det inte finns någon extern styrenhet förenklas installationen och dragning av ledningar avsevärt. Laserklass 1 är en annan fördel eftersom inga ögonskyddsåtgärder krävs då den utstrålade effekten är max 390 µW. En monteringsmall för korrekt inriktning ingår i tillbehören.

Lasergivaren kan manövreras via ett intuitivt webbgränssnitt. Tack vare de valbara inställnings- och utvärderingsmöjligheterna är givarna idealiska för industriella applikationer med hög dynamik.

Fördelar

  • Mätning med hög precision på reflekterande ytor
  • Real-time surface compensation (RTSC)
  • Kompakt givare med integrerad styrenhet
  • Laserklass 1
  • Utgångar: Analog, RS422, PROFINET, EtherNet/IP