Etikettavkänning

Etikettavkänning

Rätt etikettering spelar en stor roll vid paketering av läkemedelsförpackningar. Etiketten måste bland annat förses med rätt serialiseringsdata och streckkoder så att resten av logistikprocessen blir korrekt hela vägen till godsutlämningen i apoteket.

Micro-Epsilons smarta färgsensorer colorSENSOR CFO100 används för kontroll av att etiketten är komplett och rätt placerad. De kontrollerar att etiketterna finns och är korrekt placerade. Sensorn CFS4-F30/90-M placeras då 5 mm ovanför schakten i etiketteringsmaskinen. Sensorn tar emot ljuset och överför det via ljusledare till färgmätsystemets kontroller. Där utvärderas signalerna.

Den digitala växlande utgången hos kontrollern skickar status OK/EJ OK direkt till maskinstyrsystemet. Om sensorn känner av att etiketter saknas eller placerats fel sorteras de felaktiga förpackningarna ut direkt maskinellt och etiketteras sedan om.

De smarta och exakta colorSENSOR-färgsensorerna från Micro-Epsilon har enastående färgnoggrannhet och reproducerbarhet. Eftersom de medger registrering och bättring av förpackningar med höga bandhastigheter är de anpassade för 100-procentig inlinekontroll under drift. Upp till 320 färger i 254 färggrupper kan läras in. Handhavandet sker intuitivt via det webbaserade användargränssnittet. Sensorsystemet för exakt etikettdetektering (artikelnummer 10235596) består av kontrollern CFO100 och sensorn CFS4-F30/90. Kombinationen kännetecknas av hög noggrannhet och enastående förhållande mellan pris och prestanda.

Systemkonstruktion

  • Kontroller: colorSENSOR CFO100
  • Transmissionssensor: CFS4-F30/90-M

Fördelar

  • Tillförlitlig detektering av en mängd etiketter och material, exempelvis transparenta etiketter och metalletiketter
  • Multi-Teach-funktion och programmering av färggrupper
  • Modernt och användarvänligt webbgränssnitt
  • Hög färgnoggrannhet och reproducerbarhet
  • Systemet integreras enkelt och snabbt även i befintliga anläggningar
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.