Kontakt
Nedladdningar

Grumlighetsmätning

Färgsensorsystem för exakt grumlighetsmätning

I industriella tillverkningsprocesser förekommer vätskor överallt, exempelvis i filtreringsanläggningar, dricksvattenberedning, kemisk och farmaceutisk industri eller vid livsmedelstillverkning. Vätskornas färg resp. grumlighet kan hjälpa till att dra slutsatser rörande process- och produktkvalitet. En ändring av vätskans färg kan leda till att produktkvaliteten förändras och även påverka tillverkningsprocesser. Färgmätningssystem från Micro-Epsilon identifierar på ett processäkert sätt minsta färgskillnader och används därför för tillförlitlig färg- och grumlighetsmätning av vätskor. För denna exakta vätskeövervakning används kontrollerenheten colorSENSOR CFO100 tillsammans med transmissionssensorn CFS3-A30.

Färgsensorerna colorSENSOR CFO100 och CFO200 från Micro-Epsilon övertygar med sin höga färgnoggrannhet och reproducerbarhet. De används bland annat för inline-färgmätning av vätskor. De registrerar på ett processäkert sätt minsta färgförändring och bidrar på så vis till att uppfylla de högsta kvalitetsstandarderna. Dessutom förenklar de provprocesser avsevärt eftersom det inte är nödvändigt att göra en besvärlig provtagning med laboratorieutvärdering. Vid urtvättning av textiler efter färgning kan exempelvis vattenförbrukningen reduceras eftersom mätresultaten gör det möjligt att bestämma den exakta tidpunkten när urtvättningsprocessen är avslutad. Dessutom kan resurser och miljö skonas vid rening av avloppsvatten. De smarta sensorerna kombinerar i detta en exakt färgmätning med hög lönsamhet.

Handhavandet sker intuitivt via det webbaserade användargränssnittet. Det attraktiva sensorsystemet för exakt särskiljning av material består av kontrollerenheten CFO100 och CFS3-A20 sensor och övertygar förutom den höga noggrannheten även med det utmärkta pris-prestanda-förhållandet.

Systemkonstruktion

  • Kontrollerenhet: colorSENSOR CFO100
  • Transmissionssensor: CFS3-A20

Fördelar

  • Multi-Teach-funktion och bildande av färggrupper
  • Modernt och användarvänligt webbaserat användargränssnitt
  • Hög färgnoggrannhet och reproducerbarhet
  • För närvarande den ljusaste belysningen i den här klassen
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.