Kontakt
Nedladdningar

Särskiljning av material

Färgsensorsystem för exakt särskiljning av material

Hos industriella produkter, som vid tillverkningen av muttrar, ska inte bara produkternas grundfärger utan även material och beläggningar identifieras och differentieras. Förändringar i ytstrukturen, reflektionen och/eller färggivning kan förorsaka en annan färgförnimmelse, som exempelvis hos pressdelar i metall och deras förädling resp. beläggning. Vid tillverkningsprocessen av muttrar måste zink, rostfritt stål och mässing särskiljas.

Färgsensorerna i serien colorSENSOR CFO från Micro-Epsilon är predestinerade för dessa exakta färgjämförelsemätningarna eftersom de tack vare den integrerade Multi-Teach-funktionen på ett processäker sätt identifierar de olika materialen och möjliggör en 100-procentig kvalitetskontroll. För mätuppgiften används kontrollerenheten tillsammans med reflexsensorn CFS4-A11. Dessförinnan sker en engångsinställning av sensorn mot det ljusaste målet, i detta fall en zinkmutter.

Färgsensorerna colorSENSOR CFO100 och CFO200 från Micro-Epsilon övertygar med sin höga färgnoggrannhet och reproducerbarhet. Den integrerade Multi-Teach-funktionen möjliggör även vid kraftiga skuggvariationer mellan de olika framsidorna en korrekt färgidentifiering eftersom färgnyanser sparas i CFO och kan tilldelas till den respektive färggruppen. Upp till 320 färger i 254 färggrupper kan läras in. Med användningen av colorSENSOR CFO uppnås en mycket hög identifieringsprestanda och processäkerhet.

Handhavandet sker intuitivt via det webbaserade användargränssnittet. Det attraktiva sensorsystemet för exakt särskiljning av material består av kontrollerenheten CFO100 och CFS4-A11 sensor och imponerar med sitt utmärkta pris-prestanda-förhållande med ett attraktivt pris.

Systemkonstruktion

  • Kontrollerenhet: colorSENSOR CFO100
  • Reflexsensor: CFS4-A11

Fördelar

  • Multi-Teach-funktion och bildande av färggrupper
  • Modernt och användarvänligt webbaserat användargränssnitt
  • Hög färgnoggrannhet och reproducerbarhet
  • För närvarande den ljusaste belysningen i den här klassen
Din begäran om: {product}
Please enter the result of the calculation below. This will avoid spam.
captcha
* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Läs vår integritetspolicy.